Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O proročanstvu

Još stignete čitati do smaka svijeta – pročitajte "Dvanaest"

roman, William Gladstone, "Dvanaest"
arhiva VL
14.12.2012.
u 10:50

Max je živio u svijetu boja i brojeva ne progovorivši do šeste godine. Kao odrasla osoba uputio se na sudbinsko putovanje kako bi razotkrio tajnu skrivenu iza drevnog majanskog proročanstva o "kraju vremena"

Dok diljem svijeta niču utočišta za koja ljudi (pola u šali, pola ozbiljno) vjeruju da se u njima može preživjeti najavljeni smak svijeta, sada je pravo vrijeme da se i zabavite na tu temu. Do zakazane apokalipse još imate vremena – čitati. A VBZ nudi  roman Williama Gladstonea "Dvanaest" koji pokušava odgovoriti na pitanje koja je tajna drevnog majanskog proročanstva.

Izdavači stoga poručuju: Dvanaest je izuzetan i nezaboravan roman o neobičnom i neočekivanom junaku. Max je živio u svijetu boja i brojeva ne progovorivši do šeste godine. Kao odrasla osoba uputio se na sudbinsko putovanje kako bi razotkrio tajnu skrivenu iza drevnog majanskog proročanstva o "kraju vremena" do kojega bi, prema proročanstvu, trebalo doći 21. 12. 2012. godine.

U petnaestoj godini Max je doživio iskustvo tik do smrti kad mu se razotkrila vizija s dvanaest imena. Iako Max ne može dokučiti značaj tih dvanaest imena, nije u stanju otresti se osjećaja da se tu krije nekakvo dublje značenje. Nakon što je dovršio školovanje na Harvardu i Yaleu, moralo je proći još osam godina prije nego što je susreo prvog od dvanaestero. Maxovo putovanje otkrivanja počinje tim prvim susretom i on čezne razotkriti identitet i uloge dvanaest pojedinaca koje će susresti na svojim putovanjima prema istini. Izgleda da je dvanaestero povezano i svi su važni za ono što će se dogoditi upravo u onom trenutku kad se okonča svijet kakav poznajemo.

Ovaj roman čitatelja vodi kroz niz spektakularnih pustolovina u Jeruzalemu, Ateni, Londonu, Indiji, Istanbulu, Kini, Japanu i Meksiku, a kulminaciju predstavlja spoznaja o tome zašto su i kako Max i dvanaestero sudbinski predodređeni da se sjedine i tako otkriju istinski smisao godine 2012. Rezultat njihova okupljanja mogao bi ispuniti drevno majansko proročanstvo i odrediti budućnost života na našem planetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije